Ga naar hoofdinhoud

Eigen huis in Almere voor alle inkomens

Mensen met een lager inkomen in Almere krijgen de mogelijkheid een eigen huis te realiseren. De regeling ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ – een initiatief van de gemeente Almere en woningcorporatie de Key – richt zich specifiek op mensen met een kleine(re) portemonnee, en maakt particulier opdrachtgeverschap voor alle inkomensgroepen bereikbaar.

De regeling is uniek, en juíst nu bijzonder aantrekkelijk: waar mensen met een lager inkomen elders deuren zien sluiten, creëren Almere en De Key de kans om daadwerkelijk een eigen woning te realiseren, en daarmee vorm te geven aan de eigen woonwensen.

Voor iedereen bereikbaar
De regeling komt voort uit het programma ‘IkbouwmijnhuisinAlmere’, dat in 2006 van start ging. Particulier opdrachtgeverschap is één van de speerpunten van de gemeente Almere: iedereen moet de mogelijkheid krijgen een eigen huis te bouwen. Met de omslag van woningbouw vóór burgers naar woningbouw dóór burgers, bouwen mensen actief mee aan de stad.

De regeling is daarnaast een belangrijk instrument om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken. Wethouder Duivesteijn: “De regeling is juist nu zeer effectief. ‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ is een impuls voor de woningbouwproductie.”

“Waar veel projecten stil liggen, bieden wij álle mensen de mogelijkheid een eigen huis te bouwen, en houden daarmee de productie op peil. Het initiatief is dus niet alleen voordelig voor de lage inkomensgroepen, maar ook voor de bouwsector.”

Keuze uit meer dan veertig bouwplannen
Om de mensen die de regeling gebruiken een handvat te bieden, heeft de gemeente bouwend Nederland uitgedaagd een kant en klaar bouwplan, speciaal voor de kavels in het Homeruskwartier, in te dienen. De respons was overweldigend: er werden meer dan veertig bouwplannen ingeleverd.

‘IkbouwbetaalbaarinAlmere’ gaat op 24 januari aanstaande officieel van start. Er wordt een informatiemarkt georganiseerd, waar bezoekers informatie krijgen over de regeling, hypotheken en bouwbegeleiding. Er zijn architecten en bouwbedrijven aanwezig die hun plannen presenteren en toelichten.

In de Kavelwinkel vinden bezoekers meer informatie over de kavels en het Homeruskwartier.
Meer informatie is te vinden op www.ikbouwbetaalbaar.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.