Ga naar hoofdinhoud

ERB heeft kritiek op Bouwbesluit

Het Expertisecentrum Regelgeving Bouw heeft kritiek op het nieuwe Bouwbesluit, dat momenteel ter goedkeuring bij de Tweede en Eerste Kamer ligt. Het voldoet volgens ERB niet aan de ‘eisen van zorgvuldige en kwalitatief hoogwaardige regelgeving’. Ook zouden de gevolgen economisch zodanig zijn dat er 4 tot 5 miljard euro aan extra investeringen nodig zijn, ‘zonder dat er sprake is van verbetering van de basiseigenschappen van veiligheid, gezondheid, enz. die wij verwachten van onze gebouwen’.

Deuren
Als voorbeeld noemt ERB alle deuren in woningen die met een sleutel kunnen worden bediend. Die zouden allemaal moeten worden verwijderd. Ook is ERB van mening dat op onderdelen de veiligheideisen onnodig worden verscherpt en op sommige punten ‘onoordeelkundig verlaagd’. Hetzelfde geldt voor de gezondheidseisen.
“De kwaliteit van de gebouwde omgeving wordt fors verlaagd zonder dat gemeenten kunnen ingrijpen, zodat Vogelaarwijken gemakkelijk kunnen ontstaan”, schrijft het ERB.

Presentatie
Het Expertisecentrum Regelgeving Bouw presenteert 19 mei haar visie aan eigenaren en gebruikers van gebouwen en andere geïnteresseerden die in de prakijk geen of onvoldoende invloed konden uitoefenen op het tot stand komen van de herziening van het Bouwbesluit. Belangstellenden kunnen zich opgeven via [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *