Ga naar hoofdinhoud

Europees project duurzaam renoveren

Op 4 december wordt in Delft het startsein gegeven van het Europese project “Livinggreen.eu”. Aan de Oude Delft 73 installeert wethouder Vuijk een heel bijzondere deur.

Livinggreen.eu is een samenwerkingsverband tussen organisaties, kennisinstellingen en gemeenten in Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Nederland. In elk van deze landen wordt een monumentaal pand volgens de laatste duurzame technieken en inzichten gerenoveerd. In Delft wordt het patriciershuis aan de Oude Delft 73 gerenoveerd.

Diverse activiteiten
Met de renovatie van deze monumenten uit verschillende perioden laat Livinggreen.eu zien dat duurzame renovatie van ieder pand mogelijk is. Om deze boodschap uit te dragen, worden er tijdens en na de renovaties activiteiten georganiseerd voor burgers en professionals. Zij kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden van duurzaam renoveren. Dit initiatief wordt medegefinancierd door het samenwerkingsprogramma Interreg IVB van de Europese Unie.

Door op deze manier de kennisoverdracht rond duurzaam renoveren te versnellen, levert Livinggreen een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van steden in Noord-West Europa. Delft haalt hiermee weer een project binnen dat de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en particulieren op het gebied van duurzaam leven verder versterkt.

Publieksactiviteiten
Dit unieke initiatief wordt door de gemeente Delft van harte ondersteund. Zo leveren zowel burgemeester Verkerk als de wethouders Vuijk en Merkx bijdragen aan de startbijeenkomst op 4 december. Ook voor het ministerie van VROM is dit project belangrijk; het wordt die dag vertegenwoordigd door Peter van Veen, Clustermanager Bouwkwaliteit. Vanaf 2009 zullen De Witte Roos, TU Delft en CURNET de publieksactiviteiten starten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.