Ga naar hoofdinhoud

Europese aluminiumprijs voor De Nautilus

Wat Pakhuis De Nautilus in Nederland niet lukte, pakte tijdens BATIMAT 2007 in Parijs wél goed uit. Het Scheveningse woongebouw naar ontwerp van Archipelontwerpers werd daar beloond met een European Aluminium in Renovation Award.

Een prestigieuze aluminiumprijs die wordt toegekend aan restauratie- en conserveringsprojecten, waarbij aluminium op een innovatieve en duurzame manier is toegepast. De Nautilus is één van de gerestaureerde pakhuizen in een voormalige vissershaven in Scheveningen. Zie ook Bouwwereld 13 van 2005. Het plaatsen van een penthouse op het dak heeft volgens de architect in Nederland een discussie teweeg gebracht over woningbouw op daken. De jury – onder leiding van Jan Brouwer (Atelier Rijksbouwmeester) – vond dat het gebruik van aluminium de architectuur een optimistische en moderne uitstraling heeft gegeven.

Het project kwam niet als enige winnaar uit de bus. Een Aluminium Award was er ook voor: Maison à Fleury-les-Aubrais (Frankrijk), Café Mayer (Vöcklabruck, Oostenrijk), Rich Mix – Bethnall Green (Londen, Engeland) en Pirelli wolkenkrabber (Milaan, Italië). Het BMW-gebouw in München, Borgo Wührer in Italiaans Brescia en Plaza 14 Business Center in het Spaanse Zaragoza ontvingen de Special Prize. Voor de San Ponziano bibliotheek in Lucca (Italië) was er de Juryprijs; Casino Kursaal (Oostende, België) kreeg een eervolle vermelding.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *