Ga naar hoofdinhoud

Extra geld isolatiesubsidie Gelderland

De provincie Gelderland heeft 2,9 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor een provinciale subsidieregeling voor de isolatie van particuliere koopwoningen. De uitbreiding is het gevolg van het succes van de subsidieregeling, die door de Gelderse gemeenten uitgevoerd wordt. Het nieuwe budget is vanaf 1 augustus beschikbaar.

Honoreren woningisolatie

Steeds meer gemeenten kunnen geen aanvragen voor woningisolatie meer honoreren, omdat hun beschikbare budget op is. Voor gemeenten die bijna door hun budget heen zijn, is per 1 augustus 2014 nu opnieuw geld beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor de isolatie van het dak, gevel en vloer en vervanging van glas door HR++ glas. Het subsidiebedrag is maximaal 500 euro en maximaal een derde van de kosten.

Stimulans voor bouwsector

Vanaf 1 augustus is het budget beschikbaar. Voorwaarde is dat de projecten in 2014 en 2015 worden uitgevoerd. Het budget van 2,9 miljoen euro komt beschikbaar uit de Robuuste Investeringsimpuls. Met dit programma realiseert de provincie projecten op het gebied van de regionale economie, (jeugd)werkgelegenheid, mobiliteit, bouw en energie en (culturele) infrastructuur. Hoofddoel is om de werkgelegenheid (met name in de bouwsector) op korte termijn een stimulans te geven.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.