Ga naar hoofdinhoud

Façades 2020 boordevol pareltjes van gevels

Façades

Façades 2020, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG, is verschenen. Pareltjes van gevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd spelen de hoofdrol in dit boek.

Wouter Thijssen, de architect van het project dat te bewonderen is op de cover van Façades 2020, mocht het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Wouter Thijssen, directeur / architect bij MVSA Architects: “Wij zijn er trots op dat het ontwerp Danzigerkade 125 aan de Houthavens in Amsterdam als kwaliteitsgevel op de cover staat van Façades 2020. Als MVSA Architects ontwerpen wij gebouwen waarin gebruikers zich comfortabel voelen. Daarbij past het VMRG Keurmerk met hoge eisen aan gevels op het gebied van veiligheid, comfort en duurzaamheid.”

Façades
– Wouter Thijssen, architect van het project op de cover van Façades 2020, met het eerste exemplaar van het boek.

Uiteenlopende gevelbouwprojecten

Façades 2020 bestaat uit een kleine 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten.

Opgenomen in Façades 2020:

Procesverbetering centraal

Bij elk project staat een korte beschrijving en daarnaast is er in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze twaalfde uitgave van het Façades boek staat procesverbetering in de gevelbranche centraal in de artikelen. Aan de orde komen de bouwplaatskeuringen die binnen het VMRG Keurmerk zijn ingevoerd, zodat de kwaliteit geborgd wordt vanaf fabricage tot en met het in het bouwwerk geïnstalleerde eindproduct. Hiermee is het VMRG Keurmerk ook voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Opgenomen in Façades 2020:

ILS Gevel

Verder is er aandacht voor de ILS Gevel die samen met BIM specialisten van diverse bedrijven ontwikkeld is. Door deze eenduidige afspraken wordt samenwerken in BIM makkelijker en efficiënter. Ook wordt het verkennende onderzoek naar een circulaire gevelbouw beschreven waarvoor de VMRG haar nek uitgestoken heeft. Om het gevelbouwproces circulair te maken, is het belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is. Met de nieuw ontwikkelde applicatie Cirlinq, die ook in het boek beschreven wordt, is het koppelen van informatie aan producten geen probleem.

Opgenomen in Façades 2020:

VMRG Keurmerk

Deze procesverbeteringen komen uiteindelijk ten goede aan de kwaliteit van een gevel. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het VMRG Keurmerk voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het VMRG Keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn,  jaarlijks een VMRG Keurmerk certificaat uitgereikt, zodat een opdrachtgever er zeker van is dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Opgenomen in Façades 2020:

Online versie

Het boek is ook online te bekijken. In de online versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *