Ga naar hoofdinhoud

FC Groningen: geen uitbreiding, dan nieuw

FC Groningen denkt serieus na over een nieuw stadion. Dat heeft voorzitter Hans Nijland bekend gemaakt. Volgens hem is het nodig dat het aantal zitplaatsen in de Euroborg fors wordt uitgebreid en is architect Wiel Arets gevraagd uit te zoeken wat het kost als de capaciteit van de Euroborg wordt vergroot van ruim 20.000 naar 35.000 zitplaatsen. Maar mocht dat financieel niet haalbaar blijken, dan denkt FC Groningen serieus na over een nieuw stadion, stelde maandagmiddag Hans Nijland tijdens een persontmoeting.

Volgens Nijland heeft architect Wiel Arets laten weten dat de gewenste grootschalige uitbreiding van de capaciteit van de Euroborg technisch gezien in elk geval geen probleem hoeft te zijn.

Het pleidooi van Nijland is opmerkelijk omdat B&W van Groningen vorige week nog lieten weten dat Groningen zich niet kandideert voor het WK voetbal omdat de capaciteit van het stadion veel te klein is. Waar B&W geen mogelijkheid zien het stadion te vergroten ziet FC Groningen dat kennelijk wel.

In elk geval is FC Groningen zeer ambitieus en wil deze organisatie alles op alles zetten om ook op de langere termijn mee te draaien in de (sub-)top. En daar hoort op termijn dan een aanzienlijk groter stadion bij , aldus Hans Nijland.

Bron: Groninger Internet Courant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.