Ga naar hoofdinhoud

Fietsappel heeft unieke onderdelen


Elk onderdeel is anders in de staalconstructie van de Fietsappel in Alphen aan de Rijn. Door de vorm van de buitenschil komen profielen steeds onder verschillende hoeken bij elkaar. De vloerbalken zijn getordeerd maar elke balk heeft zijn eigen tordering.

De constructie van de fietsappel bestaat uit een dragend vakwerk aan de buitenzijde. Rondom de open binnenzijde staan negen kolommen, waartussen de rond gewalste profielen van de vloerranden zijn bevestigd. Deze negen kolommen staan echter allemaal onder verschillende hoeken, doordat ze min of meer de lijn van de buitenomtrek volgen.

Het vakwerk aan de buitenzijde is zo ontworpen dat het met de hellingbaan mee loopt. Daardoor konden de vloerbalken van de hellingbaan rechtstreeks aan de knooppunten van het vakwerk de buitenschil worden bevestigd.
De fietsappel is ontworpen door KuiperCompagnons en geconstrueerd door Jos van den Bersselaar Constructie bv Voor de uitwerking en engineering van de constructie schakelde Van den Bersselaar Iv-Consult in.

Meer over de Fietsappel is te lezen in Bouwwereld 11 van 15 oktober 2010. Vraag hier een gratis proefexemplaar aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.