Ga naar hoofdinhoud

Finnhouse bouwt huis voor de kerstman

Finnhouse heeft in Maastricht het eerste demontabele prefab loghuis van West-Europa ontworpen, geleverd en gebouwd. Bovendien lukte het in slechts tien werkdagen om dit op te bouwen. Daarmee heeft de 9e editie van het succesvolle Winterland Maastricht aan het Vrijthof dit jaar ook een huis van de kerstman in haar midden. De officiële opening is op vrijdag 7 december.

Het huis heeft de uitstraling van het originele huis zoals dat in Lapland (Finland) staat. Vooral de ronde balken en het 9 meter hoge torentje met puntdak zijn kenmerkend. Het Finse onderkomen voor de kerstman heeft een begane grondoppervlakte van 90 vierkante meter en bijna 400 kubieke meter inhoud.

De komende jaren zal dit Finnhouse-gebouw worden hergebruikt. Het ontwerp is dusdanig dat snelle op- en afbouw mogelijk is. Het is het eerste prefab loghuis van West-Europa dat demontabel is in modules. Samen met diverse Winterland-vrijwilligers werd het huis van de kerstman in slechts tien werkdagen compleet gebouwd.

Finnhouse is al ruim 35 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van houten woningen. Het in Gorinchem gevestigde bedrijf heeft een eigen architect in dienst en is gespecialiseerd in houtstapelbouw (logs), houtskeletbouw of combinaties daarvan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *