Ga naar hoofdinhoud

FSC Nederland wil verantwoord hout uit Brazilië

FSC Nederland reisde deze week af naar Brazilië om boseigenaren daar duidelijk te maken dat er vanuit Nederlandse gemeenten en waterschappen een grote vraag is naar verantwoord hout. De reis staat in het teken van de Amazone Campagne, een initiatief van FSC Nederland, Wereld Natuur Fonds en ICCO.

Amazonecampagne
Hout met het internationaal erkende FSC-keurmerk voldoet aan de hoogste eisen voor sociaal, natuurvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. Beoogd resultaat van de campagne is FSC-certificering, in de komende vier jaar, van een gebied in de Amazone dat minimaal zo groot is als Nederland.

In Brazilië ontmoette de delegatie (tijdens de FSC Trade Fair) Braziliaanse boseigenaren. Een bezoek aan een FSC-gecertificeerd bos en aan project Avive maakte ook onderdeel uit van het programma. Project Avive is een sociaal project van ICCO en Precious Woods Amazon, waarbij de lokale bevolking wordt geholpen bij het (verantwoord) verkrijgen van inkomsten uit het bos.

Illegaal
“Gezamenlijk gebruiken gemeenten en waterschappen in Nederland, alleen al voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw, jaarlijks zo’n 150.000 m3 hout. Volgens NGO’s is naar schatting 50% van het tropisch hout dat Nederland binnenkomt nog steeds illegaal. Nederlandse gemeenten zouden hier niet aan mogen meewerken en hebben de verantwoordelijkheid om bewust te kiezen voor hout uit aantoonbaar goed beheerde bossen”, aldus Christiaan Van der Kamp, Amazone Ambassadeur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *