Ga naar hoofdinhoud

Geen deeltijd Bouwkunde meer in Zwolle

Hogeschool Windesheim in Zwolle stopt aankomend schooljaar met de deeltijdopleiding Bouwkunde. Dat meldt de Stentor. De voltijdopleiding blijft wel bestaan, maar het aantal aanmeldingen voor de deeltijdvariant was voor het tweede achtereenvolgende jaar te laag. De studenten die zich wel hebben aangemeld, zijn inmiddels doorverwezen naar andere opleidingen.

Reden voor de dalende belangstelling is volgens de school het zware weer waarin de bouwsector zich bevindt. Studenten die al aan de opleiding zijn begonnen, kunnen deze wel afronden.

Bron: De Stentor

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Geen deeltijd Bouwkunde meer in Zwolle

  • Graaf

    Er is meer mis met de afdeling bouwkunde op Windesheim. Niet het alleen het onvoldoende aantal aanmeldingen. Vanaf begin jaren 90 heb ik regelmatig stagiaires gehad van deze opleiding, en op een enkele uitzondering na, vond ik ze incapabel. Ook als collega(s) kon niet begrijpen dat ze ooit de eindstreep hadden gehaald. Volgens mij lag dat voornamelijk aan de opleiding, en minder aan de personen zelf. Ik heb ook diezelfde mening van heel wat professionals in de Bouw gehoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.