Ga naar hoofdinhoud

Geldstraf voor trage Amsterdamse bouwers

Bouwbedrijven en woningcorporaties moeten sneller huizen bouwen op grond die ze pachten van de gemeente Amsterdam. Zijn ze te traag, dan zijn ze extra vergoedingen verschuldigd. In het uiterste geval kan de gemeente de grond zelfs terugeisen. Die maatregelen kondigde wethouder van Ruimtelijke Ordening Maarten van Poelgeest (GroenLinks) dinsdag aan.

Vertraging
De woningbouw in Amsterdam verloopt traag. Sinds januari is gestart met de bouw van 1124 huizen, terwijl voor 1 juni tweeduizend woningen werden verwacht. Om die vertraging tegen te gaan, wil de gemeente de ‘reserveringsvergoedingen’ verhogen. Bouwers in de hoofdstad betalen zo’n vergoeding vanaf het moment dat ze grond van de gemeente afnemen tot het begin van de bouw. Amsterdam wil in plaats van een vast bedrag een percentage van de pacht gaan eisen, dat per kwartaal zal oplopen.

Grond terugvorderen is een laatste stap als de financiële prikkels van de gemeente niet helpen. Niet alleen is het juridisch een lastige maatregel, ook raakt door terugvordering de bouw nog verder achterop.

Bron: Nieuws.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *