Ga naar hoofdinhoud

Gemeente laat brand Bouwkunde evalueren

Het COT gaat de brand bij de faculteit Bouwkunde van 13 mei evalueren. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe vandaag een opdracht verstrekt. COT is toonaangevend in onderzoek en advisering op het gebied van crisis en veiligheidsmanagement. Het definitieve rapport is in september klaar.

Lessen
De brand in het faculteitsgebouw Bouwkunde van 13 mei is mogelijk een van de grootste branden van de afgelopen tijd. De brand heeft grote consequenties voor de TU Delft en het vakgebied Bouwkunde. Maar ook raakt deze talloze disciplines als architectuur, brandweer, veiligheid en communicatie.

Burgemeester Bas Verkerk, die directe opdrachtgever voor het onderzoek is: “Er zitten twee aspecten aan het onderzoek. Evaluatie van de crisisbeheersing rond de brand, maar tegelijkertijd ook het trekken van lessen hieruit voor alle betrokken partijen.

Schakelmomenten
De evaluatie van COT strekt zich uit van de eerste melding van brand/ lekkage tot en met opdrachtverlening sloop van gebouw. Er is bijzondere aandacht voor de preparatie- en preventiefase, de schakelmomenten (kleine, middelgrote, grote en zeer grote brand en van Grip 1 naar Grip 3), communicatie en nazorg. COT komt in juli met een tussentijdse rapportage en heeft in september het complete rapport gereed.

Sloop
De sloop van het afgebrande faculteitsgebouw verdient niet de schoonheidsprijs, vinden veel professionals. Op videobeelden is te zien dat het gebouw tijden werkzaamheden gedeeltelijk instort en er een betonstofwolk vrijkomt. In de wolk kan kwartsstof zitten en dat is gevaarlijk voor de longen. De video is onder deze link te zien op YouTube.

Bron: Gemeente Delft | BouwMaterieel.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *