Ga naar hoofdinhoud

Gevelrestauratie voor basisschool

Renovatie en gevelrestauratie basisschool Amsterdam

De Frankendaelschool aan de Von Liebigweg in Amsterdam is gerenoveerd en heeft een gevelrestauratie ondergaan. De basisschool heeft een monumentale status met 5 klaslokalen waar een VVE (voor- en vroegschoolse educatie) zich bij heeft aangesloten. In overleg met Monumenten en Archeologie is de gevel van de Amsterdamse basisschool restaureert.

Nieuwe dakbedekking

De kozijnen van het pand, dat dateert uit 1956, hebben hun oorspronkelijke kleur weer gekregen en zijn daarnaast voorzien van dubbel glas. Het bestaande dak is extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. Inpandig zijn alle bouwkundige vloeren gehandhaafd en de vloerafwerking en de plafonds gesloopt. Enkele wanden zijn verwijderd voor aanpassing aan het nieuwe ontwerp.

Verlichtingsinstallatie

Naast de renovatie van 5 klaslokalen is het speellokaal, de toiletruimten, docentenkamer en kantoorruimten aangepast. Tevens is een nieuwe E- en W- installatie aangebracht. Een lichtmanagementsysteem Organic Response is toegepast. Op basis van intelligente aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing is, in combinatie met led lichtbronnen, een energiezuinige verlichtingsinstallatie gerealiseerd.

De renovatie en de aanbouw is ontworpen door architect Sebastiaan Robben, het bouwkundig tekenwerk is uitgevoerd door Kantoor Princen. SMT Bouw & Vastgoed heeft het project aan de hand van LEAN bouwen gerealiseerd. SMT zal zodra de vergunning rond is naar verwachting in de zomer starten met de aanbouw aan de achterzijde van de school. Hierin zal de VVE zich huisvesten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.