Ga naar hoofdinhoud

Gezocht: techniektalent voor de energietransitie

energietransitie, honk1, arnhem

Pop-up store HONK1 aan de Koningstraat 75 in Arnhem is officieel geopend. De winkel is een initiatief om talent te scouten voor de energietransitie in Gelderland. HONK1 kijkt niet alleen naar opleiding en ervaring, maar naar interesse en talent voor (energie)techniek. HONK1 is de eerste van drie pop-up stores voor techniektalent in Gelderland.

Talent Beter Benutten

Peter Kerris, gedeputeerde van de provincie Gelderland: ‘In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Een enorme uitdaging waar veel vakmensen voor nodig zijn. En daar hebben we nog te weinig van. HONK1 is een nieuwe manier om onverwacht techniektalent te scouten en talent beter te benutten.’

Een baan met energie

HONK1 is dé plek waar werkgevers en werkzoekenden bij elkaar komen om een match te maken voor een baan in de energietransitie. Bezoekers krijgen de ruimte om te ontdekken wat werken in de energietechniek inhoudt. In de pop-up store kunnen ze materialen uitproberen, met talentscouts in gesprek gaan en zo ontdekken waar ze goed in zijn. HONK1 zoekt naar een passende match met een werkgever en/of opleiding.

Iedereen kan meedoen

HONK1 is een initiatief van De Parels Compagnie, de winnaar van de innovatiewedstrijd Gelderland Arbeidswijs in 2016. Jaap Hermsen, mede-eigenaar van De Parels Compagnie: ‘Bij HONK1 zeggen we altijd ‘iedereen is welkom’ en dat is ook echt zo. Iedereen die nieuwsgierig is nodigen we uit om de winkel tet bezoeken. Leeftijd, achtergrond, opleiding zijn bij HONK1 niet leidend. Werkgevers die zoeken naar nieuwe talenten nodigen we uit mee doen en vacatures te delen’.

Reizende Pop-Up Store

HONK1 in Arnhem is geopend van 5 september t/m 4 oktober. Daarna verhuist de winkel naar Apeldoorn en Ede. De naam HONK1 is geïnspireerd door de talentontwikkeling in de sport. Jaap Hermsen: ‘In het honkbal is het eerste honk belangrijk, want dan doe je mee met het spel en kun je scoren. Bij HONK1 willen we techniektalent naar het eerste honk helpen. Of ze het vierde honk halen is nog niet zeker, maar het begin is gemaakt’.

Samen werk maken van techniek

HONK1 is opgezet in opdracht van provincie Gelderland als nieuwe manier om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Vanuit de technische installatiebranche zijn werkgeversorganisatie, Techniek Nederland en het O&O-fonds OTIB twee belangrijke partners. Zij vertegenwoordigen de werkgevers én werknemers in de regio en ondersteunen bij opleidings- en schakeltrajecten. De andere partners van de pop-up store HONK1 zijn: UWV Midden-Nederland, Scalabor en gemeente Arnhem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *