Ga naar hoofdinhoud

Glazen entree voor Philips Museum

In haar laatste maand als staatshoofd heeft Hare Majesteit de Koningin afgelopen vrijdag het nieuwe Philips Museum in Eindhoven geopend. Voor de renovatie heeft Octatube verschillende onderdelen gerealiseerd, waaronder het prominente glazen entreegebouw.

Het Philips Museum is gevestigd in de eerste gloeilampenfabriek van Philips in hartje Eindhoven. GSG Architecten had het idee om de entree te verplaatsen naar de oorspronkelijke plek. Door deze vervolgens vorm te geven als een hoge glazen schijf, krijgt het oude fabriekje als het ware een raam op de stad. “Het wordt vanuit de stad in een vitrine gezet alsof het zelf een museumstuk is geworden, een ereplaats in het stedelijk weefsel”, aldus de architect.

De glazen schil heeft 380 vierkante meter glas. Het gaat bovendien op diverse plaatsen in het museum een wisselwerking aan met het oude gebouw. Op een aantal plaatsen is de oude constructie van de eerste Philips fabriek zelfs daadwerkelijk gecombineerd met de moderne transparante nieuwbouw. In de expositieruimte – waar alle uitvindingen van Philips worden tentoongesteld – bevinden zich tevens een glazen trap, een loopbrug en een aantal glazen balustrades.

Het museum is afgelopen weekend open gegaan voor het publiek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.