Ga naar hoofdinhoud

Glazen plaat laat composiet ‘zweven’

In Varik heeft Metaglas een bijzonder kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk staat op een parkeerterrein aan de Waal en bestaat uit een rechtopstaande glasplaat van 5,3 meter hoog en een meter breed. Bovenop deze glasplaat staat een blok van composiet, die door het glas lijkt te zweven.

17.500 kg zware voet

Het totale kunstwerk is negen meter hoog en al vanuit de verte goed te zien. De grote glasplaat is door de monteurs van Metaglas rechtop gezet met een kraan en verankerd aan een 17.500 kg zware betonnen voet. Het composiet deel is gisteren toegevoegd.

Ervaren van ruimte

Het kunstwerk is ontworpen door architect Fred Schoen en maakte deel uit van een expositie over het gebruik van ruimte en hoe mensen ruimte ervaren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Glazen plaat laat composiet ‘zweven’

 • Ruud Tukkers

  Chapeau…Fantastisch…Kunst…Werk…

 • peter

  wat een onzinnig beeld en wat een verspilling
  Waarschijnlijk is het ook nog niet eens vandalismebestendig. het nodigd toch uit om even te tikken met een lifehammer door de jeugd .Ik word hier niet vrolijk van.

 • Onno Wielinga

  prachtig beeld, ik hoop alleen dat het heel blijft als de uiterwaarden vol met stromend water staan. of er moet nog een ander parkeerterrein zijn buiten de uiterwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.