Ga naar hoofdinhoud

Grensoverschrijdende prijs Drijvend Paviljoen


Het Drijvend Paviljoen in de Rotterdamse Rijnhaven, een samenwerkingsproject van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Flexbase en Vector Foiltec (DLD), is genomineerd voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De prijs bekroont innovatieve ondernemingen en moedige investeerders, die zich in het grensoverschrijdende bedrijfsleven in de kijker hebben gespeeld.

De grensoverschrijdende samenwerking heeft vanuit de optiek van inititatiefnemer de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) een voorbeeldfunctie. ”Het resultaat is tot nu toe wereldwijd uniek”, aldus DNHK. Ook Scheuten Solar uit Venlo, de hotelketen Van der Valk, Erfo Bekleidungswerk uit het Duitse Nordhorn en Kampmann uit het Duitse Lingen zijn genomineerd.

Moeilijke keuze
‘De kwaliteit van de kandidaten heeft de keuze voor ons erg moeilijk gemaakt’, aldus Dick de Boer, voorzitter van de Nederlands- Duitse Handelskamer. Hij is er echter van overtuigd, dat de Handelskamer een goede voorselectie heeft gemaakt. ‘

Alle kandidaten komen uit het midden- en kleinbedrijf en staan symbool voor de veelzijdige activiteiten, die de handelsrelaties tussen onze landen wereldwijd uniek maken. De prijs voor de economie is ook een bekroning van de durf van ondernemers, die achter iedere buitenlandse activiteit schuilgaat.’

Stemmen
Op de website van de DNHK kunnen bezoekers tot en met 21 september 2010 de prijswinnaar voor dit jaar kiezen. Op 6 oktober 2010 zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Mercedes-Centrum te Utrecht de winnaar bekend worden gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *