Ga naar hoofdinhoud

Groei niet mogelijk zonder inzicht in bedrijfscijfers

Webinar bouwen op bedrijfscijfers, eisma media

Een bedrijf laten groeien zonder inzicht in de bedrijfscijfers is niet mogelijk. Die conclusie trokken verschillende financiële experts tijdens het webinar ‘Bouwen op je bedrijfscijfers’ dat op 23 november plaatsvond. Weten hoe een onderneming nu presteert, geeft de mogelijkheid om ook nu actie te ondernemen. De juiste software helpt daarbij.

Hoeveel winst of verlies maak je per maand? Wat is je cashflow? Staan er schulden open? Het zijn cruciale vragen die nodig zijn bij een goede en gedegen bedrijfsvoering. Martijn Wassink, oprichter van Greyt, legt uit: “Je zult nooit echte groei realiseren zonder een glashelder inzicht in je bedrijfscijfers. Je moet weten waar je bedrijf staat en werken met betrouwbare stuurinformatie anders is de kans te groot dat er verkeerde keuzes worden gemaakt. Het werkt goed om een plan te maken. Hoe kom ik van A naar B? De juiste software helpt om al die puzzelstukken in de goede volgorde te leggen.”

Speedbooks geeft relevante data

Voor kritische bedrijfsprocessen maakt men veelal gebruik van specifieke software. Denk aan boekhouden, urenregistratiesytemen, teken- en calculatieprogramma’s. Dat zijn allemaal programma’s waarin feitelijk data wordt ingegeven en geadministreerd. In feite puur een registratie van bedrijfsdata. Een softwareprogramma dat kan helpen met het ontsluiten van de relevante data is Speedbooks Rapportagesoftware. Het bedrijf bedient 4000 gebruikers met in totaal meer dan 30.000 administraties in alle branches. Product developper Konstantijn Mikes verklaart: “Het is opmerkelijk dat bij het gros van de bedrijven het ontsluiten van die relevante data dan weer handmatig gebeurt. Dit geldt voor zowel kleine als grote bedrijven. Het ontsluiten van die data is nodig wanneer men bepaalde analyses wil maken, de performance wil meten of besluiten wil nemen die de onderneming in een bepaalde richting zal sturen. Kortom, rapporteren.”

Alle mogelijke rapporten

Speedbooks levert sinds 2009 software waarmee cijfers op een eenvoudige en automatische manier uit de boekhoud- of ERP-systemen kunnen worden gehaald en gerapporteerd. In feite legt Speedbooks een schil om het pakket dat de data bevat. Zo zijn er bijvoorbeeld koppelingen met de standaardpakketten als Exact, AFAS Software, Navision en SAP. Ook specifieke koppelingen met branchepakketten zoals Syntess ( installatiebranche) en bijvoorbeeld Kraan (bouw) zijn mogelijk. Er wordt eenmalig een verbinding gelegd waarbij de data wordt overgezet naar Speedbooks. Vanuit Speedbooks kunnen dan alle mogelijke rapporten worden aangemaakt. Naast een twintigtal standaardrapporten kunnen rapporten zelf worden aangepast via Excel en daarna kunnen aangepaste rapportmodellen weer worden toegevoegd in de software. Mikes tot slot: “Of het nu gaat om je budget, KPI’s of de liquiditeit. De juiste software geeft je inzicht in deze zaken. Deze stuurinformatie helpt met maken van de beste beslissingen voor jouw bedrijf.”

Het Bouwwebinar ‘Bouwen op je bedrijfscijfers’ werd verzorgd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Speedbooks Rapportage Software. De uitzending is gratis terug te kijken op de website.

Meer informatie over dit en andere Bouwwebinars vindt u op www.bouwwebinar.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.