Ga naar hoofdinhoud

Groene gevel voor parkeergarage

In Zoetermeer is op de grijze parkeergarage van winkelcentrum Stadshart een groene gevel geplaatst met  een oppervlakte van 274 m2. De gevel is geplaatst door Sempergreen® Vertical Systems. De gevel biedt in al zijn facetten een duurzame oplossing.

De grauwe parkeergarage van winkelcentrum Stadshart was eigenaar Unibail Rodamco en de gemeente Zoetermeer een doorn in het oog.“Hoe kunnen we deze parkeergarage laten voldoen aan de eisen van duurzaamheid en esthetiek van deze tijd?” Dit was de vraag die Unibail Rodamco en de gemeente Zoetermeer stelde. Het resultaat is een groene gevel van 274m2 opgebouwd uit 686 voorbegroeide Flexipanels. Binnen twee weken werd de grijze parkeergarage omgetoverd tot een weelde aan groenschakeringen.

Duurzaam

Een belangrijk criterium voor de opdrachtgever, was dat de groene gevel in al zijn facetten duurzaam en waterbesparend moest zijn. Voor de toediening van de voeding van de gevel is daarom gekozen voor een volledig internet-gestuurd irrigatiesysteem. Het systeem meet vocht, temperatuur en CE-gehalte en stelt de waterafgifte hierop af. Het lekwater dat van de gevel loopt, wordt opgevangen in een 1000 liter vat en wordt van hieruit hergebruikt voor de voeding van de planten. Zo wordt uiterst zuinig water gegeven. Hiermee is deze groene gevel op en top duurzaam.

Het hele jaar groen

Winterharde planten, geschikt voor zowel zon- als schaduwlocaties, vormen de basis van de groene gevel. De gevel blijft zo het gehele jaar gegarandeerd groen. Door het toepassen van diverse bladsoorten voor heesters en vaste planten krijgt de gevel een prachtige kleurvariatie door de seizoenen heen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Groene gevel voor parkeergarage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *