Ga naar hoofdinhoud

Grootste staalkoepel opgeleverd

In Singapore is de grootste vrijdragende koepelconstructie van staal opgeleverd. Het stadion, dat deel uitmaakt van de Singapore Sports Hub, biedt straks plaats aan 55.000 sportliefhebbers.

Atletiek, voetbal of cricket

Het stadion heeft een diameter van 312 meter en verslaat daarmee het Texas Cowboys Stadion, dat een diameter heeft van 275 meter. Het stadion krijgt een verschuifbaar dak, intrekbare tribunes en een interieur dat aangepast kan worden aan de sport die er gespeeld wordt, bijvoorbeeld atletiek, voetbal, rugby of cricket. Het ombouwen duurt ongeveer 48 uur. Het stadion heeft ook nog een zwembad en een kleinere sporthal waar 3.000 man publiek kan zitten.

Koeling

Het stadion werd ontworpen door DP Architects uit Singapore. Zij situeerden het gebouw zo dat het deels gekoeld wordt door de wind. Er is ook 7.000 vierkante meter zonnepanelen aangebracht die energie opwekken om het gebouw verder te koelen. Geen overbodige luxe in een land waar de temperatuur altijd tussen de 25 en 30 graden Celsius ligt en iedereen airconditioning heeft.

Gezonder en actiever

Het 35 hectare grote sportpark maakt onderdeel uit van het masterplan Sports Singapore Vision 2030, een poging van de overheid van de stadstaat om de bewoners gezonder en actiever te maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.