Ga naar hoofdinhoud

Grote glazen gevels voor WTC Utrecht

Bouw WTC Utrecht

De bouw van het World Trade Center (WTC) in Utrecht is begonnen. De grootschalige aanpak van het stationsgebied in Utrecht heeft ruimte gecreëerd voor een WTC aan het vernieuwde Jaarbeursplein, direct naast Utrecht Centraal Station.

MVSA Architects is met een team van architecten en bouwkundigen verantwoordelijk voor het ontwerp en werkt samen met de opdrachtgever CBRE Global Investors, bouwer BAM Bouw en Techniek aan de realisatie van het nieuwe kantoor. ‘Het ontwerp laten we duidelijk aansluiten op het Jaarbeursplein.’

Afgeronde hoeken

Op de onderste vier verdiepingen is er ruimte voor een entreehal, congrescentrum, een restaurant en grand-café, winkels en een fietsenstalling. Wouter Thijssen, projectarchitect van WTC Utrecht bij MVSA Architects: ‘Met de karakteristiek afgeronde hoeken en grote glazen gevels, geven we het WTC de elegante en open uitstraling die bij het publieke karakter van de locatie past.’

Met negentien verdiepingen aan kantoorwerkplekken en publieke voorzieningen wordt WTC Utrecht een centrale ontmoetingsplek voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Roberto Meyer architect en executive director van MVSA Architects: ‘Het Jaarbeursplein is met haar vele reizigersstromen te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt. Er zal rondom het WTC continue beweging plaatsvinden. Deze dynamiek hebben wij als uitgangspunt genomen voor de architectuur.’

Beelden: MVSA Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.