Ga naar hoofdinhoud

Grotiusgebouw officieel in gebruik

Donderdag 28 augustus wordt het nieuwe Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen officieel geopend. Het gebouw is bedoeld voor de faculteit Rechtsgeleerdheid en ontworpen door Benthem Crouwel architecten. Aannemers zijn bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg.

Uitkragende luifels

In het oog springend zijn de drie witte, uitkragende composietluifels aan de gevel. Hierdoor lijkt het gebouw uit drie verdiepingen te bestaan, maar er is ook nog een kelder en een terugliggende penthouse-verdieping. De composieten luifels werden geleverd door Utec Composites uit Alkmaar en verankerd door Schöck Nederland uit Apeldoorn.

Goed en strak

De luifels kragen drie meter uit, op consoles die 3,60 meter h.o.h. zitten. Om dat goed en vooral strak te kunnen uitvoeren was een verankering nodig met voldoende stelruimte. Daarom zocht bouwbedrijf Berghege de samenwerking met Schöck om een oplossing hiervoor te bedenken. Basis van de oplossing is het IDock® van Schöck. Dit is een systeem dat ontworpen is om prefab betonnen balkons achteraf aan betonnen casco’s te monteren, in plaats van direct mee te storten. Bouwwereldredacteur Henk Wind schreef eerder een artikel over deze oplossing. Lees dat hele artikel hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *