Ga naar hoofdinhoud

Gymzaal groen van binnen en buiten

Een 40 jaar oude gymzaal in de wijk Kanaleneiland in Utrecht is in opdracht van de gemeente duurzaam gerenoveerd. De gymzaal staat naast de nieuw gebouwde Luc Stevensschool.

Groene gevel

De buitenkant van de sporthal kreeg groene gevels met behulp van voorbegroeide Flexipanels van Sempergreen Vertical Systems. Niet alleen mooi, maar ook goed voor de biodiversiteit en de opname van CO2 en fijnstof. Bovendien wordt de gevel van de gymzaal zo beschermd tegen invloeden van zon en regen. De gevel blijft het hele jaar groen doordat er winterharde planten zijn gebruikt. Diverse plantensoorten zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld.

Naïsolatie

Ook van binnen werd de gymzaal aangepakt en duurzamer gemaakt. Het gebouw werd voorzien van nieuwe FSC houten kozijnen met HR ++ glas. Verder zijn de spouw van het bestaande metselwerk en de begane grondvloer nageïsoleerd en werd het dak voorzien van een Energydak. De gymzaal, die is aangesloten op de stadsverwarming, is voorzien van vloerverwarming en een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.