Ga naar hoofdinhoud

Haags stadsdeelcomplex wint binnenklimaatprijs

Stadsdeelcomplex Leidschenveen-Ypenburg van architect Victor de Leeuw heeft de Best Practices Gezond Binnen 2008, een wedstijd voor gebouwen met een gezond binnenklimaat, gewonnen. De prijsuitreiking vond vorige week plaats tijdens het Nationaal Congres Gezond Binnen 2008 in de Meervaart in Amsterdam.

De jury was onder de indruk van de architectonisch aantrekkelijke wijze waarop de maatregelen die een gezond binnenklimaat moeten garanderen waren geïntegreerd in het ontwerp. Daarnaast was er grote waardering voor de innovatie van ‘De Gek’. Andere genomineerden waren Milieudienst Groningen en Archiservice.

Ventilatie
Het Stadsdeelcomplex is een bijzonder project omdat dit het eerste kantoorgebouw in Nederland is dat voor ventilatie gebruik maakt van een ‘Gek’. De schoorsteenkap in de vorm van een ooievaar maakt het mogelijk dat 85% van de tijd zonder hulp van energie kan worden geventileerd.

Een congres voor professionals betrokken bij alle vastgoedvromen waarbinnen mensen leven, werken en recreëren. Het is de vierde keer dat dit congres georganiseerd werd. De nadruk lag dit jaar op bouwprojecten en producten die een gezond binnenmilieu weten te combineren met energiebesparing.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.