Ga naar hoofdinhoud

Handleiding voor zonthermische daken

In de brochure ‘Zonthermische daken’ worden de toepassingsmogelijkheden van zonthermische daken beschreven. De brochure, een uitgave van Agentschap NL, geeft inzicht in de opbrengsten en toepassingen en laat voorbeeldprojecten zien. De brochure helpt volgens Agentschap NL bij een succesvolle toepassing van zonthermische daken. Het doel van de brochure is het vergroten van de effectieve toepassing van zonthermische daken. Tot de doelgroep behoren installatieadviseurs, installateurs, architecten en opdrachtgevers in de bouw.

Een zonthermisch dak is eigenlijk een onafgedekte zonnecollector geïntegreerd in het dak. Een zonthermisch dak wordt vaak gebruikt voor de opwaardering van een open of gesloten bronsysteem. Daarnaast kan het dienst doen als voorverwarming van warm tapwater of voor de verwarming van een zwembad. Ook koelen met behulp van een warmtepomp behoort tot de mogelijkheden. In sommige systemen is een zonthermisch dak gecombineerd met PV-panelen. Het zonthermisch dak doet dan vooral dienst om de panelen te koelen, waardoor ze een hoger rendement geven.

De brochure is hier te downloaden.

Bron: Agentschap NL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Handleiding voor zonthermische daken

 • Lert Fontein

  Rotterdam, 1 februari 2013.
  Het stuk bevat veel taalfouten en niet lopende zinnen.
  Deel 1 bevat een niet logisch opgebouwde tekst en tegenstrijdigheden.
  “Zonthermisch” is slechts een deelfunctie van het “thermisch geactiveerde” dak.
  Het aspect ‘warm bouwen’ komt geheel niet aan de orde, terwijl volgens dit principe de dakisolatie achterwege kan blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.