Ga naar hoofdinhoud

Hans van Heeswijk wint uitbreiding Mauritshuis


Hans van Heeswijk architecten heeft de opdracht voor de uitbreiding van masterplan ‘Mauritshuis aan het Plein’ gewonnnen. Volgens de jury ‘een prachtig ontwerp dat recht doet aan de internationale allure van het Mauritshuis’.

Dit plan behelst uitbreiding van de beschikbare ruimte van het museum door een deel van de Nieuwe of Litteraire Sociëteit De Witte ondergronds met het museum te verbinden. Museale en facilitaire functies (zoals entree, winkel, restaurant, garderobe) worden aangepast aan de eisen en wensen van de 21e eeuw. Bovendien maken educatieve ruimten, een nieuwe tentoonstellings- én een lezingenzaal deel uit van de uitbreiding. Ook de voorgenomen renovatie van het pand Mauritshuis valt binnen het Masterplan.

Vernieuwend
Directeur Emilie Gordenker van het Mauritshuis is verheugd dat Van Heeswijk is verkozen tot architect van het Mauritshuis aan het Plein. ‘Wij waren zeer onder de indruk van het schetsontwerp van Hans van Heeswijk. Hij heeft niet alleen onze wensen en eisen goed weten te vertalen, maar heeft een spannend en vernieuwend ontwerp voorgesteld. Wij verheugen ons op het Voorlopig Ontwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.