Ga naar hoofdinhoud

Heddes Bouw plaatst brein Corpus

Op zaterdag 16 februari om 10.00 uur wordt het hoofd, een bouwkundig hoogstandje van 16 ton staal, geplaatst op het lichaam van CORPUS in Oegstgeest.

Het ‘corpus’ is een gebouw in de vorm van een menselijk lichaam. Heddes Bouw zal in totaal met 15 mensen, 1 kraan en 2 hoogwerkers het laatste onderdeel plaatsen. Het hoofd bevat werkelijk het brein en is straks, net als het gehele lichaam, toegankelijk als educatief centrum.

Uitdaging
“Het plaatsen van zo’n groot element op een hoogte van 35 meter is een enorme uitdaging. Door de hoogte ben je afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij windkracht 4 of hoger is het risico te groot om door te gaan.” licht projectleider Edwin Kannegieter toe.

Het skelet van de pop bestaat uit een staalconstructie waarover houten balken zijn aangebracht. Hierop zijn ruige houten delen gemonteerd en daarop is de cortenstalen bekleding van 1 mm dik aangebracht. Met vier hijspunten en met een vijfde hijspunt voor de balans zal het hoofd naar een hoogte van 35 meter gebracht worden. Met hulp van twee telescoophoogwerkers wordt het hoofd vastgezet.

Reis door de mens
CORPUS, een wereldprimeur, wordt door Heddes Bouw gerealiseerd in een 35 meter hoog transparant gebouw waaruit de contouren van het menselijk lichaam te zien zijn. CORPUS ‘reis door de mens’ is een belevingscentrum rond het menselijk lichaam waar bezoekers van jong tot oud op spectaculaire wijze kunnen zien, horen en voelen hoe het menselijke lichaam werkt en welke rol gezond eten, gezond leven en bewegen daarbij spelen. CORPUS is dé attractie van het menselijk lichaam.

Het gebouw is, duidelijk zichtbaar, gelegen aan de A44 tussen Amsterdam en Den Haag ter hoogte van Oegstgeest. Op 14 maart wordt dit project officieel geopend door Koningin Beatrix.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *