Ga naar hoofdinhoud

Heijmans en BAM in top Forest50

winnaars-forest50-editie-2

Heijmans en Koninklijke BAM Groep scoren als beste in de Forest50 2016. FSC® Nederland heeft de tweede editie van deze ranking gepubliceerd, waarin de vijftig grootste bouwbedrijven worden beoordeeld op de toepassing van duurzaam hout en de communicatie hierover. Met de Forest50 wil FSC Nederland een impuls geven aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Duurzaam ingekocht hout

De vijftig bouwbedrijven in de Forest50 presteerden over de gehele linie iets beter dan vorig jaar. ‘Meer bouwbedrijven bezitten een FSC en/of  PEFC-certificaat en communiceren over het gebruik van duurzaam hout’, licht FSC manager Roel Nozeman toe. ‘Op dit moment meten 11 bedrijven het percentage duurzaam ingekocht hout op groepsniveau, tegenover 8 vorig jaar‘. Deze bedrijven werken toe naar een volledig duurzame houtinkoop. De twee winnaars Heijmans en Koninklijke BAM Groep bereikten een bijna geheel duurzame houtinkoop met een inkooppercentage van 98 procent. Deze bedrijven nemen de verantwoordelijkheid voor het verduurzamen van hun houtinkoop vooral vanuit eigen motivatie en vaak los van de vraag vanuit opdrachtgevers. Opvallend is dat er in de ranking een grote middengroep is die met meer aandacht voor duurzaam hout en transparantie gemakkelijk hoger kan eindigen in de ranking.’

Aan Slokker Bouwgroep is de aanmoedigingsprijs toegekend. Dit hebben zij verdiend omdat zij de snelste stijger zijn, van buiten de top 50 naar plaats 8.

Criteria voor bouwbedrijven

In de Forest50 ranking konden bouwbedrijven in totaal 100 punten verdienen. Naast FSC- en PEFC-certificering zijn transparantie over het totaal percentage ingekocht duurzaam hout en de communicatie hierover op websites en in jaarverslagen belangrijke criteria. Ook waren er punten te verdienen met het uitvoeren van bouwprojecten met een aantoonbaar aandeel duurzaam hout.

Forest50 editie 2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.