Ga naar hoofdinhoud

Heijmans en Utrecht in bouwteam Muziekpaleis

Heijmans en de gemeente Utrecht gaan in een bouwteam de realisatie van het nieuwe Muziekpaleis en de aanleg van de Vredenburgknoop in de Utrechtse binnenstad verder uitwerken. Doel is tot een aannemingsovereenkomst te komen.

Naast de realisatie van het Muziekpaleis gaat het om herontwikkeling van de Vredenburgknoop tot een zogenaamd multimodaal viaduct en het terugbrengen van de Catharijnesingel, inclusief water. Heijmans combineert voor het totale project de disciplines bouw, installatietechniek, wegenbouw en beton- en waterbouw.

De gemeente Utrecht heeft Heijmans geselecteerd als bouwteampartner. In dit samenwerkingsverband worden de verschillende projectonderdelen uitgewerkt naar een bestek en tekeningen. De plannen worden getoetst op maakbaarheid, bouwplaatsmanagement, bouwlogistiek en kostentechnische aspecten.

Omdat de bouwruimte beperkt is en de locatie pal naast een drukke verkeersader ligt, zijn slimme logistieke maatregelen aangedragen. De bouw aan het nieuwe Muziekpaleis zal naar verwachting medio 2009 starten. Er wordt uitgegaan van een oplevering eind 2012.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *