Ga naar hoofdinhoud

Heijmans wil EU-steun bij ontslagen

Bouwer Heijmans is het eerste bedrijf waarvoor het ministerie van Sociale Zaken subsidie aanvraagt uit het Europese Globaliseringsfonds. In januari kondigde Heijmans aan dat 650 medewerkers zouden worden ontslagen door de economische crisis. De ontslagen werknemers krijgen Via een mobiliteitscentrum scholing, bemiddeling en training om aan ander werk worden geholpen. Dat heeft een woordvoerder van Heijmans bevestigd.

Investering
Sociale Zaken heeft vandaag bekendgemaakt dat een aanvraag voor Heijmans naar Brussel is verstuurd voor een investering in het mobiliteitscentrum van bijna 600.000 euro. Van goedgekeurde aanvragen wordt 65 procent vergoed uit het fonds van de Europese Unie.
Eerder heeft de Grafimediabranche als eerste sector bij Sociale Zaken aangeklopt voor steun uit het Globaliseringsfonds. Aan deze aanvraag wordt nog gewerkt. In juni werd bekend dat de voorwaarden van het fonds zijn aangepast aan de economische crisis. Om een beroep te kunnen doen op de EU-steun moeten sectoren in een periode van negen maanden minimaal 500 ontslagen verwachten. In het Europese fonds is jaarlijks 500 miljoen euro beschikbaar.

Bouwwereld.nl plaatste eerder:
Heijmans afgeslankt verder
Heijmans en bonden akkoord over sociaal plan

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.