Ga naar hoofdinhoud

Hier moet je op letten bij het bouwen van een bedrijfspand

Is je bedrijf gegroeid of misschien zijn er meer mensen thuis gaan werken en wil je de ruimte anders gaan benutten? Een bedrijfspand bouwen of verbouwen vraagt kennis en inzicht. Waar moet je op letten, wat moet je wel of niet doen en hoe.

Efficiency en vertrouwen

Niet alleen je pand zelf wil je efficiënt inrichten, ook de bouw of verbouw wil je goed en efficiënt laten verlopen. Daarom is het belangrijk om een bouwpartner te zoeken die weet hoe dat werkt. Die de processen zo ingericht heeft dat jouw nieuwe bedrijfspand volgens jouw wensen zo efficiënt mogelijk gerealiseerd wordt. Een bedrijfspand laten bouwen doe je niet zomaar. Ga daarom het gesprek aan en vraag advies. Vraag hoe het bedrijf het gaat aanpakken en wat of ze je een indicatie kunnen geven van de te verwachten bouwkosten. Zo zorg je er voor dat er doelgericht een keuzes gemaakt kunnen worden.

Een idee en dan?

Een bouwpartner betrekken bij de eerste plannen is verstandig. Dit geeft ze de kans om direct mee te denken in wat kan bouwtechnisch maar ook in het kostenaspect. Liefst dus nog voor de aankoop van de grond of voor je het plaatje al compleet in je hoofd hebt. Bij Bodavi.nl maken ze na een gesprek aan de hand van jouw wensen en het bestemmingsplan van de gemeente eerst een schetsplan. Het resultaat hiervan is lagere bouwkosten en een efficiëntere uitvoering.

Daarnaast kan er vanuit de ontwerp- en tekenfase meteen een voorzet worden gedaan voor de uitvoering waarmee er ook tijdens de voorbereidingsfase tijd en geld bespaard kan worden.

Al verder…

Ben je al verder en liggen er al uitgewerkte plannen? Ook dan is het verstandig om eerst een begroting te laten maken. Kijk daarbij ook naar alternatieven op het gebied van kosten, duurzaamheid en beschikbaarheid. Kies je voor een zo gunstig mogelijk budget, een zo groot mogelijk volume of oppervlakte? Voor standaard stramien maten en bouwknopen? Of wil je exclusief. Kijk altijd samen met je bouwbedrijf welke details, materialen en constructieve oplossingen budgettair interessant zijn voor jouw plan en welke je beter kunt laten.

Het kan ook zo zijn dat jouw wensen maatwerk nodig hebben. Bijvoorbeeld door de indeling van je (te bouwen) pand of de eisen in verband productieprocessen. Weet dan dat dit niet altijd betekent dat je nieuw te bouwen pand dan heel duur hoeft te worden. Ook hierbij kun je met goede detailleringen en slimme oplossingen een goed resultaat halen zonder extreme budgetten.

Randvoorwaarden voor je pand

Ga je naar groter, denk dan ook aan voldoende parkeerplaatsen. Daarnaast is het in deze tijd verstandig direct na te denken over afstand van werkplekken, routing binnen je pand en trappen en/of liften. Kies je bij kantoorpanden voor vaste plekken of flexplekken, heb je een ingang en aparte uitgang en stel dat je minder ruimte nodig hebt, kun je dan later een deel van je pand eenvoudig verhuren? Ook in delen bouwen kan een optie zijn. Vaak is het dan goedkoper om bepaalde zaken nu te regelen in plaats van later. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *