Ga naar hoofdinhoud

Hotelpand in Amsterdamse Houthavens

Bouw hotelpand in Amsterdamse Houthavens

De bouw van het hotelpand op de kop van de Danzigerkade in de Houthaven heeft het hoogste punt bereikt. In het moderne pand, dat is ontworpen door architectenbureau ZZDP, worden twee hotels gerealiseerd.

Het betreft het hippe MOXY, het hotelconcept van Marriott International dat zich richt op Generatie X en Y en een Residence Inn by Marriott, een Extended Stay hotel dat zich richt op gasten die langer in de stad verblijven. De hotels zullen naar verwachting in het najaar van 2017 hun deuren openen.

Primeur voor Amsterdam

De 120 kamers tellende MOXY en de Residence Inn, dat 60 hotelkamers krijgt, zijn een aanwinst voor zowel de stad als de opbloeiende Houthavens op zichzelf. Het Extended Stay karakter van de Residence Inn is een primeur voor Amsterdam. Beide merken behoren tot de internationale Marriott-organisatie. In het pand, dat uitkijkt over het IJ en het Westelijk Havengebied, is het interieur ontworpen door het architectenbureau Atelier Floor in samenwerking met Koning Ellis. Verder huist het pand een gym met zwembad, dat zal worden geëxploiteerd door The Athletic Club.

Duurzame ontwikkeling IJ-oevers

Bij de bouw van de twee hotels treedt Heren2 op als beleggende ontwikkelaar en aannemer. Heren2 heeft een sterke focus op het duurzaam ontwikkelen van de IJ-oevers in Amsterdam. Zij betrokken Cycas Hospitality als ervaren partij, die vanaf het begin het potentieel van het Houthavengebied zag. Cycas Hospitality verzorgt – onder een langdurige huurovereenkomst met Heren2 – de exploitatie van de hotels, die beiden met hun eigen karakter zowel de zakelijke klanten als de toeristen beogen te bedienen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.