Ga naar hoofdinhoud

Huis bouwen met plakband

Kunstenaar Jos Akkermans ontwikkelde een nieuwe onconventionele bouwmethode, waarin gevelplaten van verschillende materialen met lijmstrippen vastgeplakt worden. Zijn woonhuis en atelier in Almere Buiten werd op deze manier gemaakt.

Breed toepasbaar
De door Akkermans toegepaste bouwwijze in staalskelet in combinatie met het gebruik van 3M VHB acrylaatlijmstrip en gevels van stalen profiel platen en LEXAN acrylaat platen van General Electric,is niet alleen innovatief geweest. Deze bouwwijze is ook gemakkelijk, aantrekkelijk geprijsd, en breed toepasbaar.

De woning is een mooi voorbeeld van particulier opdrachtgeverschap. De bouwwijze is spectaculair. Houten kozijnen en kunststof gevels zijn op een uitzonderlijke wijze met tape aan een staalskelet bevestigd.

Snel en goedkoop
Met een kleine tentoonstelling wil Casla deze snelle en goedkope bouwwijze onder de aandacht brengen en tevens de wijze waarop Akkermans de bouw heeft begeleid en er daadwerkelijk aan heeft bijgedragen.

In Casa Casla in Almere gaat de expositie van start met de naam ‘Bouw je huis met plakband’. “Het is een nieuwe ontwikkeling, een onconventionele bouwmethode waarvan zelfbouwers zouden kunnen profiteren.”

De opening van Bouw je huis met plakband vindt plaats op vrijdag 29 februari om 16.00 uur.

Bron: Casa Casla

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *