Ga naar hoofdinhoud

Huis in één dag

In één dag je huis bouwen, het kan dankzij architectenbureau Ábaton. Het bureau bedacht de ÁPH80, een prefab betonnen woning die met een hijskraan op elke gewenste plek gezet kan worden. Het vervaardigen van het huis duurt wel 4 tot 6 weken.

27 vierkante meter

Het huis lijkt in eerste instantie misschien wat saai, maar door een van de wanden open te schuiven komt er een grote glaspui in beeld. De woning wordt dan opeens een mooie, lichte ruimte. Op 27 vierkante meter heb je een badkamer, keuken, tweepersoons slaapkamer en zitkamer.

Goed geïsoleerd

Van binnen is de woning afgewerkt met Spaans sparrenhout en tussen binnen- en buitenwand zit twaalf centimeter thermische isolatie. De woning is verkrijgbaar vanaf 32.000,- euro.

Bron: Ábaton/Roomed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Huis in één dag

  • Interessant dat een dergelijk huis in één dag gebouwd kan worden. Is dit een veel toegepaste optie? Het lijkt me een goed idee voor mensen die alleen of samen wonen. Voor gezinnen lijkt het met wat krap.

  • Leon

    Wat is de nieuwswaarde hier van? Volgens mij bestaat dit principe al sinds jaar en dag. Ook met ruimten voor recreëren, werken, inclusief een keukengroep, toilet en eventueel een badkamer. Neer te zetten in enkele uren. Beschikbaar in varianten voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw. In de volksmond ook wel bekend als ‘stacaravan’ of ‘uitvoerderskeet’…

  • ’t Leuke is dat we in Nederland een soort gelijk project aan het opzetten zijn. Al 3 jaar in ontwikkeling vanwege o.m. unieke techniek. Alleen geen losse huisjes maar een ecolodge hotel dus recreatieverblijven en volledig autarkisch. kijk op http://www.GreenHuus.nl

  • Krius

    Ben wel benieuwd waar het vuilwater blijft en of het wel voldoet aan alle bouwbesluit eisen (denk alleen maar eens aan de opstap t.p.v. toegangsdeur)
    wel een leuke verkoop truc om een caravan in beton op te trekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *