Ga naar hoofdinhoud

Hurks wint Tekla Global BIM Award

Hurks Tekla BIM Award

Hurks delphi engineering is in de prijzen gevallen tijdens de Tekla Global BIM Awards 2014. Het bedrijf uit Veldhoven heeft gewonnen in de categorie Prefab Beton met het project Gare de Mons.

De complexe vormen van de spanten en wandelementen hebben tijdens de ontwerpfase van de parkeergarage van het nieuw te bouwen station in Mons (Bergen) België bij Hurks delphi engineering voor de nodige uitdagingen gezorgd. Het ontwerp van het 13 sporen omvattende station is gemaakt door de beroemde architect Santiago Calatrava. Hurks delphi engineering en Hurks prefabbeton zijn verantwoordelijk voor de prefabricage van de betonelementen in de parkeergarage. De wapening kon probleemloos worden geplaatst door de nauwkeurige aansturing van de vlechtmachines vanuit Tekla Structures.

In 2010 en 2012 was Hurks ook winnaar in de categorie Prefab Beton. Construsoft, leverancier van Tekla, ziet dat de Nederlandse (beton)markt voorloopt met ontwikkeling ten opzichte van de andere landen. Algemeen directeur Jan Fennema: “Dat Hurks delphi engineering nu voor de derde keer een BIM Award wint laat zien dat onze ontwikkelingen wereldwijd toonaangevend zijn.”
Op woensdag 11 februari zal hij op de Week van de Bouw (Bouwbeurs) in Utrecht deze Global BIM Award uitreiken aan Hurks delphi engineering.

Het model van Gare de Mons is te bekijken op de website van Construsoft.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *