Ga naar hoofdinhoud

Ideeën gevraagd voor Groen Beton

Minder energieverbruik bij de productie, minder afval en meer hergebruik. Omdat beton nog groener kan, lanceert het Cement&BetonCentrum de ideeënprijsvraag ‘Groen beton – in de kiem gescoord’.

Het initiatief is bedoeld om innovatie in betonontwikkeling te stimuleren. Iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan de vergroening van beton wordt gevraagd mee te doen. Ideeën kunnen betrekking hebben op geheel nieuwe producten en toepassingen, maar zeker ook op kleine en grote verbeteringen van bestaande processen, producten en systemen.

Milieuwinst
Elke inzending moet bij minstens één van de ‘levensfasen’ van beton milieuwinst laten zien. Dat kan zijn bij de winning van grondstoffen, maar ook bij de productie, het transport, het gebruik en de sloop of het hergebruik. De winst hoeft niet in cijfers worden uitgedrukt. Een indicatie is genoeg.

Beloning
Het beste idee wordt beloond met 5000 euro, te besteden aan onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee. Deadline voor inzending van ideeën is 30 oktober 2009. Meer informatie is te vinden op www.indekiemgescoord.nl.

Bron: Cement&BetonCentrum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *