Ga naar hoofdinhoud

Ik bouw mijn huis in Almere is succes

De manifestatie ‘Ik bouw mijn huis in Almere’ is door meer dan 14 duizend potentiële huizenbouwers bezocht. Vanaf afgelopen vrijdag 9 november kunnen geïnteresseerden zich voor één van de 1500 kavels in de nieuwe wijk ‘Homeruskwartier’ inschrijven.

In het Homeruskwartier hebben de toekomstige bewoners voor het eerst in de geschiedenis zeggenschap over hoe hun huis er (voor een betaalbare prijs) uit kan zien. Als particulier opdrachtgever kan men kiezen voor een kavel (vanaf 32.000 euro) in één van de 9 verschillende woonmilieus, of om als collectief gezamenlijk één van de 6 woontorens naar eigen inzicht vorm te geven. Bovendien zoeken 14 ontwikkelaars (in competitieverband) naar voldoende medeopdrachtgevers om een eigen veld te mogen be^bouwen.

Verantwoordelijk wethouder Adri Duivesteijn: ‘Wij wilden breken met het feit dat burgers slechts in de rij mogen staan bij een projectontwikkelaar en afhankelijk zijn van een aanbod dat slechts bestaat uit standaard woningen. In Almere veranderen toekomstige bewoners van woonconsumenten in woonproducenten. Deze manifestatie toont aan dat onze stelling juist is, mensen smachten om invloed en zeggenschap op hoe hun woning en leefomgeving eruit zou moeten zien.’

Drie bezoekers van de manifestatie zijn nu al zeker van een bouwkavel, een budget voor bouwbegeleiding en een architect. De gemeente Almere verloot onder de bezoekers van de manifestatie die zich voor 3 december inschrijven drie ‘wildcards’ voor het Homeruskwartier. De winnaars ontvangen een budget van maximaal 20.000 euro dat besteed kan worden aan de kosten voor bouwbegeleiding en een architect. Zij krijgen bovendien als eersten het recht om bij de toewijzing van de bouwkavels in februari 2008 de kavel van hun voorkeur te kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *