Ga naar hoofdinhoud

Innovatierichting gevelsector: de Levende Gevel

De gevelindustrie kan met hun partners straks moderne geveloplossingen gaan ontwikkelen en realiseren. Op het internationele gevelbouwcongres dat de TU Delft hield vorige week, werd dit strategische innovatieconcept ‘De Levende Gevel’ gepresenteerd.

Herstellen evenwicht
Het concept is gefundeerd op twee marktconcepten: de opgaven die wij krijgen van enerzijds de natuur (ons buitenmilieu) en anderzijds de binnennatuur (oftewel het comfort). Ook de gevelindustrie zal een bijdrage leveren aan het herstellen van het evenwicht in de natuur. Bijvoorbeeld door energiebeheer onderdeel te laten zijn van de prestaties van de gevel. Dit geldt uiteraard ook voor de opgaven om binnen een gezond en productief binnenmilieu tot stand te brengen.

De gevelindustrie is als geen andere industrie in staat om beide in een enkel concept te verbinden. Daartoe is het noodzakelijk dat de ontwerpers, architecten en klimaatinstallateurs samen met de gevelindustrie hun capaciteiten bundelen om de Levende Gevel te realiseren.

Innovatiemogelijkheden
De gevelindustrie neemt het initiatief om de sector in zijn geheel op alle mogelijke terreinen en projecten te activeren vanuit deze sectorvisie. De Levende Gevel kan baat hebben bij de filosofie van Slimbouwen®, daartoe ook gestimuleerd door de innovatiemogelijkheden die het Ministerie van EZ de industrie biedt.

De Levende Gevel levert veel uitdagingen voor architecten met hun esthetische en functionele aspiraties. En ook voor de technologisch georiënteerde industrieën die betrokken worden bij het ontwerpen, vervaardigen en exploiteren van de gevels van de toekomst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *