Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve glasontwerpen in architectuur

glasontwerpen

Glas is een veelzijdig materiaal voor uiteenlopende toepassingen. Oók – of misschien: juist – in de architectuur. Het voegt extra mogelijkheden in het kader van kleur en uiteraard transparantie. In zijn boek ‘Innovatieve glasontwerpen in architectuur’, behandelt Mick Eekhout de bijbehorende productontwikkeling – Design & Build. Hierbij gaat hij in op het materiaal toegepast in gevels en daken en zelfs toepassingen van koud gebogen en koud gedraaid dubbel gelamineerd glas.

Veel gebouwen worden gemaakt met standaard- of systeemproducten. Er gaat echter een hele nieuwe wereld open wanneer de architect, in lijn met zijn of haar ontwerp, onderdelen ontwerpt die speciaal bij de architectonische expressie van het gebouw passen. Juist de verborgen mogelijkheden van glas zijn daarvoor een grote bron van inspiratie.

Mick Eekhout laat aan de hand van vele gerealiseerde voorbeelden in Nederland en daarbuiten zien hoe nieuwe glas componenten zijn te ontwerpen. Hoe deze stap voor stap verder zijn te ontwikkelen van wilde ideeën tot gecertificeerde bouwcomponenten die het karakter van het gebouw versterken.

Mick Eekhout is technisch architect, oprichter en oud-directeur van Octatube in Delft en emeritus hoogleraar TU Delft.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.