Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving NET trofee van start

De inschrijving voor de jaarlijkse NET-Trofee is weer van start gegaan. Tot en met 1 maart 2008 kunnen gemeenten, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars zich inschrijven en zo meedingen naar dé landelijke prijs voor energiezuinig wonen en werken. De NET-Trofee wordt jaarlijks toegekend aan een bouw- of verbouwproject dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak. Het gaat hierbij om slimme energiezuinige projecten of initiatieven die een bijdrage leveren aan de CO2-reductie.

De NET-Trofee past bij uitstek in het programma ‘Schoon en Zuinig’, waarin zeven ministeries samenwerken om de CO2-uitstoot terug te dringen. De winnaar van de NET-Trofee ontvangt een kunstwerk en een geldprijs van € 25.000 voor een nieuw energiezuinig project. Bij de NET-Trofee draait het niet alleen om de nieuwste innovatieve technieken, maar ook om vernieuwende projecten. Voor de jury spelen naast het energiebesparingsresultaat ook brede toepasbaarheid en een onconventionele aanpak een grote rol. Daarnaast telt ondernemerschap: in hoeverre loopt de projectverantwoordelijke voorop met het project?

WNF: inspirerend voorbeeld
Alle projecten die energiezuinige renovatie en bouw stimuleren, komen in aanmerking voor de NET-Trofee. Het winnende project heeft een inspirerende voorbeeldfunctie voor andere organisaties om ook aan de slag te gaan met energiezuinig wonen en werken. In 2007 won het Wereld Natuur Fonds de NET-Trofee met haar zeer energiezuinige kantoorpand in Zeist. Het WNF verbouwde een oud laboratorium uit 1954 tot nieuw hoofdkantoor. Dat is nu het energiezuinigste gerenoveerde kantoorgebouw van Nederland, en het eerste gebouw in Europa zonder CO2-uitstoot.

De uitreiking van de NET-Trofee 2008 vindt plaats in het voorjaar van 2008 op het SenterNovem-evenement KansRijk in het NBC te Nieuwegein.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *