Ga naar hoofdinhoud

Integratie in bouwkolom thema Bouw & ICT

‘Integratie in de bouwkolom’ is één van de grote thema’s op de vakbeurs Bouw & ICT 2009. Het Centrum voor Innovatie in de Bouw (CIB) werkt dit thema uit in de onderdelen Concepten, de Praktijk en de Programma’s. Elke beursdag wordt één van de onderdelen besproken.

Conceptuele bouw
Op dinsdag 10 februari 2009 staat het thema ‘Concepten’ centraal. Steeds vaker zien bouwers de noodzaak in van conceptuele bouw. Hoe integraal is zo’n concept? Aan Lector Zorggericht Bouwen Ir. Jarno Nelissen is gevraagd om hierover een korte theoretische introductie te verzorgen.

Vervolgens wordt door ing. M.C.T. van Delft van Delft Installatie BV in Drunen inzicht gegeven in de wijze waarop zijn bedrijf tot ontwikkeling van een geslaagd marktconcept gekomen is.

Bedrijfspraktijk
‘De praktijk’ is het thema van woensdag 11 februari. Het gaat hier om de vraag welke gevolgen een keuze voor een integrale aanpak meebrengt voor de bedrijfspraktijk.

Prof. dr. Felix Janszen van de Erasmus Universiteit te Rotterdam zal hierover een introductie verzorgen, gevolgd door een praktijkdemonstratie vanuit de praktijk van een cluster bouwtechnische bedrijven uit de regio Eindhoven onder aanvoering van Mansveld Electrotechniek BV.

Integraal
Donderdag 12 februari 2009 wordt aandacht besteed aan het thema ‘De programma’s’. Hoe integraal zijn de beschikbare ICT-oplossingen? Aan de heer Wubbo Hazewinkel, ^architect-partner van 3D Blue Print BV in Amsterdam en voorzitter van Building Smart Benelux, is gevraagd hierover een theoretische inleiding te verzorgen. Daarna volgt een praktijkdemonstratie van enkele marktpartijen die ervaring hebben met integrale programma’s.

Investeren
De lezingen, die steeds een uur duren, beginnen dagelijks om 11.00 uur. Bezoekers zijn daarna welkom in de CIB Integratielounge in hal 5 van Bouw & ICT 2009.

De vakbeurs Bouw & ICT wordt voor de vijfde keer gehouden op de bovenverdieping van de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers aan Bouw & ICT zullen bij de deelnemers naar verwachtingen 35 miljoen euro investeren in ICT-toepassingen, dat is 66 duizend euro per bezoeker. Bouw & ICT vind gelijktijdig plaats met de Internationale Bouwbeurs die van 9 tot en met 14 februari zo’n 100.000 bezoekers zal trekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.