Ga naar hoofdinhoud

Inzicht in waarde vastgoed na herbestemming


In Nederland staat veel vastgoed onnodig leeg. Of de huur die er mee wordt verdiend, is slechts een fractie van wat het pand na renovatie en herbestemming oplevert. Voor eigenaren van leegstaande en verhuurde panden die willen weten wat de mogelijkheden van hun vastgoed zijn, is er sinds kort de Waardemeter Vastgoed.

De Waardemeter Vastgoed rekent vier verschillende (combinaties van) functies door voor gebouwen en wat deze functies betekenen voor de verbouwkosten en de opbrengsten. Per project wordt maatwerk geleverd. Afhankelijk van het pand, de omgeving en de wensen van de eigenaar worden diverse mogelijke functies inzichtelijk gemaakt en doorgerekend.

Aanpak
Allereerst wordt de locatie bezocht en het gebouw technisch bekeken. Daarnaast wordt de omgeving uitgebreid bestudeerd. Bijvoorbeeld de ontsluiting, de functies in de buurt (parkeren, winkels, openbaar vervoer) en de situatie in de lokale vastgoedmarkt. Op basis daarvan worden vier herbestemmingconcepten voorgesteld.
Per scenario worden vervolgens 3D tekeningen gemaakt en de investeringskosten en verwachte opbrengsten uitgerekend. Optioneel is het mogelijk om de prestatie-eisen van het Bouwbesluit te toetsen. Ook kan een principeaanvraag Projectbesluit worden ingediend om een standpunt van de gemeente betreffende een wijziging van het bestemmingsplan te krijgen.

Innovatie
De medewerkers van de Waardemeter Vastgoed zijn naast bouwtechnisch onderlegd, gespecialiseerd in het verenigen van het creatieve en commerciële in een nieuw gebruiksconcept. Zo ontstaan bijzondere en innovatieve out-of-the-box oplossingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *