Ben jij al enige tijd aan het kijken naar de delen van jouw bedrijf die je het liefst anders zou willen zien? Maar heb je geen idee hoe j zo een verbouwing kunt bewerkstelligen? Geen zorgen! Er is namelijk een mogelijkheid om het bedrijfspand van jouw dromen waar te maken. Je kunt namelijk je huidige hypotheek verhogen. Zo heb je dan de financiële middelen om aan de slag te gaan. Hierbij is het goed als je vooraf een berekening maakt van de kosten van de verbouwing. Wil jij weten hoe het zit met het verhogen van jouw hypotheek? In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. Lees dus snel verder!
Bijkomende kosten
Wanneer je een hypotheek neemt is dit natuurlijk een spannend moment. Met een hypotheek wordt je in staat gesteld om een grote aankoop te doen. Het kan zijn dat je het huidige bedrijfspand wilt aanpassen, bedrijfsauto’s wilt aanschaffen of dat je een ander groot bedrijfsproject op de planning hebt waar je een flinke som geld voor nodig hebt. Het is hierbij belangrijk om te weten dat er dan ook rente op je hypotheek bij komt kijken. De hoogte van jouw hypotheekrente varieert per hypotheek. Gelukkig kun je nu online een actuele lijst zien van de laagste hypotheekrentes. Deze kun je dan even bekijken en vergelijken. Wil je hier meer over weten? Dan kun je een offerte aanvragen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een advies afspraak te maken. Zo kun je dan even met een deskundige in gesprek om al je vragen te stellen.
Hoe verhoog je jouw hypotheek?
Wil jij je hypotheek verhogen? Dan kun je kiezen uit twee verschillende manieren om dit te doen. De eerste manier is door je hypotheek onderhands te verhogen. Hierbij krijg je dan niet meer te maken met extra notariskosten. Dit komt doordat je meteen naar de bank kunt gaan om je hypotheek te laten verhogen. Houdt er wel rekening mee dat je er niet meteen vanuit kunt gaan dat je hypotheek dan ook verhoogd wordt. Het is namelijk zo dat de verhoging ook moet passen bij de hoogte van je bestedingsruimte en marktwaarde. Een andere manier waarop je jouw hypotheek kunt verhogen is middels een tweede hypotheek. Hier komen juist wel notariskosten bij kijken. Gelukkig kun je nu online een overzicht vinden met de beste en goedkoopste notarissen. Hiernaast kun je ook te maken krijgen met kosten voor een tussenpersoon, taxatiekosten en administratiekosten. Wanneer deze zaken in kaart zijn gebracht kun je beginnen met het bouwproject.
Kortom, is het goed om rekening te houden met kosten van de hypotheekrente wanneer je een hypotheek afsluit of verhoogd. Het verhogen van je hypotheek kun je op twee manieren doen, namelijk: onderhands verhogen of met een tweede hypotheek.