Ga naar hoofdinhoud

Jongeren ontdekken hout

Van 27 oktober t/m 5 november vindt de ‘Houtontdektour’ plaats op het HMC (Hout- en Meubileringscollege) Rotterdam. Deze grote manifestatie gericht op de beroepsoriëntatie brengt zo’n 600 vmbo-leerlingen van de afdeling bouwtechniek van diverse scholen uit de regio Zuid-Holland, voor een bezoek naar de school in Rotterdam-Schiebroek. Tijdens deze tour zullen de leerlingen op speelse wijze hout en houtbewerking in al zijn facetten ontdekken.

Goed beeld
Met een vragenlijst in de hand gaan de leerlingen bij deze Houtontdektour langs verschillende producten en onderdelen die kenmerkend zijn voor de hout- en meubelsector. Op deze manier krijgen de derde en vierdejaars leerlingen een goed beeld van de branches en de beroepen. Na verschillende demonstraties van moderne machines gaan de jongeren uiteraard ook zelf aan de slag.

In diverse workshops gaan ze de mogelijkheden van hout zelf ondervinden op de computer en de machines. Als afsluiting krijgen de leerlingen een rondleiding door de praktijklokalen. Het vooruitzicht op het winnen van enkele prijzen, waaronder een iPod Touch, maakt het geheel extra aanlokkelijk.

Nadenken over toekomst
Na het vmbo stromen de meeste leerlingen door naar het mbo, waar ze een opleiding in dagonderwijs of deeltijd gaan volgen. Deze Houtontdektour is in het leven geroepen om vmbo-leerlingen tijdig en op een prikkelende manier over een toekomst in de hout- en meubelbranche na te laten denken.

Het HMC, de mbo vakschool voor hout, meubel en interieur, organiseert dit grote evenement in samenwerking met SH&M, het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de hout- en meubelbranche, en het HOC, het hout opleidings centrum van Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *