Ga naar hoofdinhoud

Katerstraat heeft kleurige gevels terug

Tot twintig jaar geleden was de Haagse Katerstraat middelpunt van de rosse buurt. Daarna werd een groot gedeelte van de wijk gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

De gevelisolatie – dat als concept nog in de kinderschoenen stond – is destijds niet goed aangebracht. Daardoor zijn scheurvorming en plaataftekening in enkele gevels veroorzaakt.

Nu zijn de gevels van de woningen grondig gerenoveerd met het StoReno-systeem waarmee de beschadigde gepleisterde gevels te saneren waren zonder bijzondere voorbehandeling of reparatie van de ondergrond.

Het StoReno-systeem bestaat uit platen van 8 millimeter dikte, die voor 96% uit glasgranulaat en voor 4% uit bindmiddelen bestaan. De platen worden met lijm en een speciaal ontwikkelde plugtechniek op de bestaande ondergrond gemonteerd. Voor de afwerking wordt een mortelweefsellaag aangebracht die zeer elastisch en stootvast is.

De gevels aan de Katerstraat hebben weer de fraaie en frisse uitstraling van weleer teruggekregen. De sierpleister is geschilderd in zonnige kleuren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *