Ga naar hoofdinhoud

Kennis over ventileren in woning moet vergroot

De kennis over de installatie en het gebruik van geavanceerde ventilatiesystemen in nieuwbouwhuizen moet worden vergroot. Daarom zijn organisaties in de ventilatiebranche, met steun van het ministerie van VROM, een campagne gestart. Bij zowel professionals als gebruikers dient die kennis te worden vergroot en nog dit najaar moet er een keurmerk komen dat de kwaliteit van een geïnstalleerd ventilatiesysteem garandeert.

Voordelen
Volgens Peter Jongenotter, voorzitter van de stichting HR-ventilatie en een van de initiatiefnemers van de campagne, is het de hoogste tijd om de grote waarde van goede ventilatie breed in de markt te zetten. Hij meent dat veel kopers van nieuwbouwwoningen vrijwel niets weten over de enorme voordelen van hoogwaardige ventilatie voor gezondheid, welzijn en de portemonnee.

Energiebesparing
In nieuwe woningen worden de ventilatiesystemen steeds innovatiever om te kunnen voldoen aan de eisen van de overheid om meer energie in woningen te besparen. Alleen wanneer een woningontwerp de norm van de energieprestatiecoëfficiënt (epc) haalt, wordt er voor het ontwerp een bouwvergunning afgegeven.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *