Ga naar hoofdinhoud

Kenniscentrum voor bouw en infra langs A2


Op een zichtlocatie langs de A2 bij Zaltbommel moet binnen afzienbare tijd hét landelijke kenniscentrum voor bouw en infra komen te staan: de INTRO Kennis-As Bommelerwaard.

Een soort huis van de toekomst, maar dan anders. Een plek, tussen tankstation De Lucht en Zaltbommel, is al gevonden. Als de vergunning binnen is, willen de initiatiefnemers meteen aan het werk. De initiatiefnemers zijn Hoeflake Elektrotechniek uit Hedel, de I² groep uit Den Bosch en vloeren- en wandenproducent VBI uit Huissen, verenigd in stichting INTRO.

Innovaties in de bouw
De drie partijen willen alle ontwikkelingen en innovaties die op dit moment in de bouw en infra plaatsvinden, samenbrengen in het kenniscentrum. Ook het hoger onderwijs krijgt een plaats door het instellen van een lectoraat. Bedrijven kunnen hier samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen te laten zien en te testen. Er zijn innoivaties genoeg maar veel gaat verloren.

Slimmer bouwen
De Kennis-As moet de plek zijn waar overheden,woningcorporaties, zorginstellingen, maar ook particulieren hun inspiratie opdoen als het gaat om slimmer en duurzamer bouwen. Het kenniscentrum wil een platform bieden voor innovaties van bedrijven, projecten van de overheid en
ideeën van studenten. De overheid, zowel op gemeentelijk als provinciaal niveau, is enthousiast.

Bron: De Ondernemer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.