Ga naar hoofdinhoud

Kijk live mee op VSK Beurs

VSK

De VSK is van start gegaan, dé beurs waar je in één bezoek op de hoogte bent van alle ontwikkelingen in de wereld van installatie. Ook dit jaar organiseert Installatie.nl i.s.m. VSK het VSK Nieuwscafé. In het Nieuwscafé in hal 10 interviewt Frans Reichardt installateurs, fabrikanten en branchevertegenwoordigers.

Niet op de VSK maar toch live meekijken in het VSK Nieuwscafé? Via Installatie.nl/vsklive kijkt u dagelijks mee in het programma van het Nieuwscafe.

Het programma (onder voorbehoud) van de VSK-week:

Dinsdag 4 februari

12: 30  Nederlandse verwarmingsindustrie: midden in de toekomst – Coen van de Sande, directeur NVI

Wat gaat de nieuwe koepel van fabrikanten betekenen voor de installatiebranche? Wat zijn de speerpunten en uitdagingen?

13:30 Trends, kansen en uitdagingen – Jan Paul Schop USP Marketing en Consultancy.

Nationale en internationale trends, kansen en uitdagingen voor installatiedrijven. Waar moeten we ons op gaan richten? Daarnaast toelichting op het onderzoek Spetterend Sanitair. Feiten, cijfers en duiding door Jan Paul Schop

14:00   Warmtepomp: doorbraak en uitdagingen – Frank Agterberg, voorzitter vereniging Warmtepompen

De warmtepompverkoop groeit sterk. Ook op de VSK veel nieuwe warmtepompen Maar tegelijkertijd zijn er ook struikelblokken te overwinnen. De geluidseisen, en het kennisniveau van installateurs bijvoorbeeld. De stand van zaken.

14:30   Installateur spil in energietransitie – Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland, Desiree Kon (Installatieburo Kon), Patrick Schimmel (Schimmel Duurzame Installaties)

Het uithangbord van installatieland, met twee lidbedrijven die de uitdagingen van de installatiesector aanpakken. Terpstra en zijn leden over de duurzame uitdaging, personeelskrapte en passie voor ondernemerschap.

15:00   CO-preventie: een aanpak die werkt – Marco Lammers (Geas Energiewacht) en Pim Lammertink (Brandweer Twente)

Koolmonoxidepreventie: hoe pak je dat aan? Geas Energiewacht werkt al jaren succesvol samen met de brandweer. Hoe maak je als installateur werk van preventie en opleiding. Hoe kun je het bedrijf en je mensen klaarstomen voor de wettelijk verplichte certificering die eraan komt?

15:30  Waar zit de innovatiekracht? – Theo Ockhuijsen (Innovatie Express & BIMpuls®)

Installatiebedrijven hebben het zo druk, dat ze vergeten na te denken over vernieuwing. Hoe kunnen installateurs met product en procesvernieuwing nieuwe wegen inslaan?

16:00 NVKL: de toekomst van koudetechniek – Henry Kruiper, directeur.

Waar staat de NVKL voor, en welke trends in koude- en klimaattechniek raken de installateur?

Woensdag 5 februari

11:00   Circulariteit en milieuprestatie van gebouwen – Walid Atmar, projectmanager NVI

Welke rol speelt circulariteit in de installatiebranche? En welke rol gaat de milieuprestatie van gebouwen spelen in de toekomst? Hoe kunnen we verantwoord met materiaal omgaan, en hoe krijgt de gebouwprestatie een rol in de contractvorming en regelgeving?

11:30   Wat hebben we geleerd van 15000 duurzame renovaties: de praktijk – Erik Bek en Michel Deelen – IDEA Nederland

De renovatieopdracht is groots. IDEA Nederland deelt ervaringen uit de renovatie van corporatievastgoed. De energietransitie in praktijk, vanuit de adviseur bekeken: hoe krijg je partijen in de bouwkolom en bewoners mee in grote renovatieprojecten?

13.00   Keuzes: inkoop, kostprijzen en faalkosten – Stefan van Maasakkers Adviseur bij Rühl Haegens Molenaar

RHM houdt al jaren benchmarks bij over faalkosten, kostprijzen en inkoop van installatiebedrijven. Hoe kunnen installateurs vraagstukken over bedrijfsvoering het hoofd bieden, om hun eigen rendementen te verbeteren?

13:30 Zet hem op 50 graden – Remco Onder de Linden (Alklima) en Ruud Meijns (M&O Techniek)

Woningen moeten voorbereid worden om klaar te zijn voor warmtepomptechniek. Verduurzaming met een praktische invalshoek, en de jarenlange ervaring van M&O, het bedrijf dat inmiddels meer warmtepompen verkoopt dan cv-ketels. Belangrijkste tip: schroef een stookseizoen de aanvoertemperatuur van de cv-ketel terug.

14:00     Duurzaam in slimme stappen – Lars Boelen en Felix van Gemen – Slimmestappen.nl

Duurzaam moet, maar hoe zo praktisch mogelijk en in de juiste stappen. Lars Boelen, blogger op Installatie.nl deelt livezijn ervaringen over keukentafelgesprekken bij particulieren die willen verduurzamen.

15:00     Genomineerden VSK Awards categorie Energietransitie

De bekroonde productintroducties van deze VSK. Brinks balansventilatie zonder kanalen, de Waterstofketel van Remeha en luchtdichtheidstool ATT van ACIN in het kort uitgelegd door de fabrikanten zelf.

16:00 Trends in gereedschappen – Ruurd van der Vegt van Hikoki Powertools

Veel gereedschappen op de VSK. Wat zijn de trends op het gebied van gereedschappen. Hoe kunnen installateurs sneller en veiliger werken?

Donderdag 6 februari

10:30 Energietransitie is kennistransitie – Peter Centen (Nathan)

Als koploper in verduurzaming, heeft Nathan een duidelijke visie: de energietransitie draait vooral om kennis van duurzame installatietechniek. Welke uitdagingen staat installateurs te wachten, en welke technische vernieuwingen kunnen we verwachten van warmtepompfabrikanten?

11:00     Energiedragers: niet zeuren maar aanpakken – Coen van de Sande, directeur Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVWI) en Martien van Dijk van Remeha

Er zijn meerdere wegen naar duurzaamheid. Welke energiedragers dragen op welke manier bij: een uiteenzetting van warmtepompen, warmtenetten en waterstof. Wat zijn de eigenschappen, consequenties, plussen en minnen. Extra blik op waterstof. Wat zijn de eerste ervaringen met waterstof in de pilot in Rozenburg, waar al installaties draaien.

11:30     Het innoverende installatiebedrijf – Geert Jan Bosmans, commercieel manager Van Hoften Installatietechniek

De koers van een moderne installateur: de rol van prefab, de plek van duurzaam, en het innoveren met betrekking tot kopersopties in badkamers. Een portret van Van Hoften Installatietechniek, een van de koplopers in Nederland. Veel tips voor installateurs.

13:00     BENG voor installateurs – Harm Valk, Nieman Raadgevende Ingenieurs

Wat betekent de nieuwe nieuwbouwnorm BENG voor installatiebedrijven. BENG vervangt volgend jaar de huidige EPC. Harm Valk legt het hapklaar uit.

13:30     Investeren in mensen en kennis – Theo Ockhuijsen – Innovatie & Branche expert (namens OTIB)

De agenda van het opleidingsfonds OTIB voor 2020. Een nieuwe naam, en nieuwe doelstellingen. De rol en het belang van opleiden, zijinstroom, en de grote uitdaging voor installatieland: het op peil houden van het kennisniveau. Handige tips voor installateurs.

14:00     Sturen op cijfers, leren van elkaar – Aram van Jaarsveld, formulemanager InstalCenter

De formule InstalCenter heeft interessante benchmark-cijfers van 40 installateurs in Nederland. Hoe helpt de formule installateurs verder, en welke tools hebben zij om installateurs te helpen om hun klanten verder te brengen in verduurzaming. Presentatie van nieuwe tools, en tips om meer rendement te halen uit de strategie.

14:30     Genomineerden VSK Awards categorie Gezond en Comfort

De bekroonde innovaties in het kort uitgelegd. Schell, Salus Controls en Wolf leggen uit waarom zijn genomineerd zijn voor een VSK Award. Met Arjan Hilbers (Schell), Martin Wendels (Wolf) en Olaf Beune namens THB/Salus Controls.

15:00     Installeren met het hart – Martijn Verspeek, Installatiebedrijf Verspeek

Martijn Verspeek is een bijzondere ondernemer, met een bijzondere kijk op bedrijfsvoering. Hij praat over hoe hij zijn tent runt: over de ultieme klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en de wijze hoe hij een klassiek installatiebedrijf omvormde tot een landelijk gewaardeerd voorbeeld in moderne bedrijfsvoering.

16:00 Carrier Nederland – Dick van Giezen (directeur)

De visie van Carrier Nederland op de installatiebranche.

16:30     Installatietalent: laat het zien – Johan van Dijk, InstallatieWerk Nederland

InstallatieWerk heeft een schone taak: zo veel mogelijk goede instroom realiseren. Johan van Dijk is roerganger van de beroepenwedstrijden en praat over het stimuleren van jong talent voor een toekomst in de installatiewereld.

Vrijdag 7 februari

10:30 Veilige drinkwaterinstallaties – Gerben Verweij, Viega

Trends in drinkwaterveiligheid en leidingsystemen. De installateur heeft een sleutelrol in het opleveren van goede, zuinige, maar bovenal veilige installaties. Op het gebied van drinkwaterveiligheid is veel te doen, en dan niet alleen in de legionella-gevoelige omgevingen.

11:00     Veiligheid en betrouwbaarheid van installatietechniek – Coen van de Sande, Nederlandse Verwarmingsindustrie NVI en Frank Methorst namens rookgasafvoerfabrikanten Rogafa

Hoe kan en moet de installatiebranche er voor zorgen dat er niet alleen energiezuinige installaties, maar vooral veilige en betrouwbare installaties worden opgeleverd. Welke rol speelt de nieuwe branchekoepel NVI hierin?

11:30     Duurzaam: met beide handen aangrijpen – Richard Verbree, directeur Inventum

Richard Verbree zit in het topteam Energie en geeft op hoog niveau advies. Er zijn vele warmtepompen beschikbaar voor diverse toepassingen in de gebouwde omgeving. Bij de toepassing van ventilatiewarmtepompen zijn geen buitenunits nodig. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse woningbouw. En er zijn meerdere wegen naar Rome: een investering in hybride kan een prima tussenstap zijn naar all-electric. Belangrijk aandachtspunt: ventilatie, in verduurzaming zowel met systeem C als D mogelijk.

13:00     De toekomst van de groothandel – Henk Jan Wegman, CEO Rensa

Niet enkel een dozenschuiver maar een brede dienstverlener. De groothandel speelt tegenwoordig ook een sleutelrol in technisch advies, engineering, opleiding en ondersteunen van installateurs op het gebied van prefab. Een gesprek over de nieuwe toegevoegde waarden van de groothandel, en de uitdagingen voor de toekomst. Hoe verandert de rolverdeling tussen installateur en groothandel?

14:00     Genomineerden VSK Award categorie Installateurszaken

Met Wavin, Burgerhout en Aquaberg zijn drie producten op het schild gehesen in het kader van de VSK Awards. Uitleg over de akoestische lekcontrole van Tigris, het Easysafe rookgasafvoer-concept, en de vloerput met inlegframe: praktische oplossingen voor alledaagse uitdagingen voor installatiemonteurs.

15:00     VSK 2020: de samenvatting – Patrick Schilte, Jaarbeurs en Eddy Buiting, Installatie.nl

Een wrap-up van VSK 2020. Zijn de ambities waargemaakt? Wat zijn de plussen en de minnen van de grootste installatiebeurs van Nederland. En een korte vooruitblik op de volgende editie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *