Ga naar hoofdinhoud

Kijken bij collega excursies

Bouwend Nederland organiseert samen met Stichting Probos de ‘kijken-bij-collega-excursies’. Tijdens die excursies kunnen deelnemende bedrijven zien hoe gecertificeerd hout wordt toegepast en op welke wijze bouwbedrijven kunnen voldoen aan het duurzaam inkoopbeleid van de overheid dat over vijf maanden van kracht is.

Gecertificeerd hout
Tijdens ‘kijken bij collega’ vertelt een gecertificeerde aannemer op locatie bij een project waar gecertificeerd hout is of wordt toegepast wat zijn ervaringen zijn als gecertificeerd bouwbedrijf. Niet alleen het toepassen van gecertificeerd hout wordt toegelicht, ook het behalen van het Chain of Custody (CoC) certificaat komt aan de orde. Door het bos en alle bedrijven in de CoC-keten te certificeren, krijgen eindgebruikers van houten producten de garantie dat het hout daadwerkelijk afkomstig is van een goed beheerd bos.

Excursies in Zeist en Den Haag
Op 29 september en 20 oktober 2009 worden de twee excursies gehouden, waarbij deelnemers alles te weten komen over het toepassen van gecertificeerd hout en het behalen van een Chain of Custody certificaat. De eerste excursie vindt plaats op 29 september. Onder leiding van Aannemersbedrijf Van Zoelen uit Utrecht wordt het hoofdkantoor van het WNF in Zeist bezocht. In het pand is alleen aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout verwerkt en bewust zijn veel verschillende (minder bekende) houtsoorten toegepast. Onder leiding van BAM Utiliteitsbouw wordt 20 oktober het stadskantoor Leyweg in Den Haag bezocht. Het stadskantoor wordt één van de koplopers op het gebied van duurzaam bouwen in Nederland en is straks het duurzaamste gebouw van de gemeente Den Haag.

Bron: Bouwend Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *